H.D. Athene wint Battle of The Kings

Op het custom lifestyle event Wheels & Waves in Biarritz, Frankrijk, is Harley-Davidson Athene gekroond tot 2016 Custom King. De inspiratie voor hun custom op basis van een Iron 883 haalden ze bij Nyx, de godin van de nacht.

Uit 12 finalisten werd door een jury van experts de inzending van Paschalis Tsalamagkas en Yannis Kourougiaouris gekozen. Inspiratie voor de custom komt van Nyx, de oude Griekse godin van de nacht, een schimmige figuur vol kracht en schoonheid. Van achteren gezien lijkt de motor op een slang en van voren op een panter. De hoogglans zwarte afwerking met hints van zilver flake refereren naar een sterrenhemel.

Schermafbeelding 2016-06-13 om 18.15.48

In totaal streden er uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika 211 dealers mee en werden er maar liefst 65.000 stemmen uitgebracht. Dit leverde in iedere markt de nationale Custom King op, wat in het geval van de Benelux West Coast Motors uit Alkmaar was. Niet Nyx dus om hier de eindoverwinning op te strijken en ook Paschalis Tsalamagkas van Harley-Davidson Athene kan het nauwelijks geloven: “Toen we besloten mee te doen hadden we nooit durven dromen dat we zo ver zouden komen. Het is een eer om tot Custom King 2016 gekroond te worden en ik wil het team in Griekenland en iedereen die betrokken is geweest bij dit project heel erg bedanken.” Mike Johnstone, Director of Marketing Operations van Harley-Davidson EMEA verklaart de keuze: “De jury heeft uiteindelijk de inzending van H-D Athene beloond voor het geweldige verhaal achter de bike en het waanzinnige oog voor detail dat in de bike verwerkt is.” Hieronder vind je een videoclipje van de winnende motor.

Naamloos-1