Rossi’s geheime kamer

Voor wie zich afvroeg waar al die, vaak unieke, racepakken van Valentino Rossi naartoe gaan, hebben nu het antwoord. The Doctor bewaart ze stuk voor stuk in zijn geheime niet-zo-mini museum. De indrukwekkende collectie geeft meteen een overzicht van zijn hele carrière in de racerij en herbergt ook trofeeën en andere memorabilia, waaronder zelfs een paar motoren.

Valentino Rossi rijdt al van in het begin van zijn carrière met Dainese en AGV. 25 seizoenen competitie op het hoogtste niveau, waarvan 18 (en counting) in de MotoGP. Dat zijn heel wat racepakken, helmen en laarzen. Als je dan ook nog eens in rekening neemt dat Rossi graag uitpakt met speciale helmen en pakken, dan tikt de collectie wel heel snel aan.

Maar waar gaan die pakken na de races naartoe? In het geval van Rossi, worden die dus blijkbaar bewaard in zijn eigen geheime museum. In een voormalige workshop op een onbekende locatie, maar vermoedelijk ergens op of in de buurt van zijn ranch, bewaart hij al die pakken, mooi gerangschikt, met de bijhorende helm en laarzen, in een speciaal geacclimatiseerde kamer. De grot van Ali Baba voor Rossi-fans!

Voor Rossi zelf is het een mooie herinnering aan zijn al heel lange carrière, en iets wat hij enkel toont aan speciale gasten. Maar het is ook een getuige van de evolutie die de pakken hebben doorgemaakt, zoals de toevoeging van de airbags en nieuwe materialen om de bescherming nog te verbeteren.

Tussen die uitrustingen zitten ook een aantal unieke stukken, waar ze bij Dainese of AGV zelfs geen exemplaar van hebben. Rossi heeft blijkbaar altijd zoveel mogelijk geprobeerd om zijn pakken te houden. Wat nu dus resulteert in een wel heel indrukwekkende collectie. 

Op het youtube-kanaal van Dainese startte een 4-delige reeks over dit geheime museum. Deel 1 is nu al te bekijken.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor 
iPhone of Androïd.