Rij mee met Rennie Scaysbrook in recordbrekende Pikes Peak Hill Climb

De 97e editie van de Pikes Peak International Hill Climb mag een nieuw snelheidsrecord noteren. In de klasse van de zware motoren behaalde Rennie Scaysbrook de overwinning. Hoe dat eruit ziet, zie je in het filmpje hieronder.

Rennie Scaysbrook stuurde zijn Aprilia Tuono V4 1100 Factory aan duizelingwekkende snelheid naar de finish: 4300m hoog, 20km ver, 156 bochten. En dat alles op een luttele 9 minuten en 44 seconden. Scaysbrook reed over de finish in een tijd van 9:44.963.

Scaysbrook’s eindtijd is bijna vijf seconden sneller dan het vorige record van Chris Fillmore in 2017 op een KTM 1290 Super Duke R. Scaysbrook reed in deze race bijna 18 seconden sneller over de finish dan de tweede bij de zwaargewichten: Codie Vahsholtz op de 2019 Ducati MTS-1260 Pikes Peak Edition. Vahsholtz zette een tijd neer van 10:03.908.

Benieuwd hoe dat eruit ziet, op nog geen 10 minuten 20km omhoog langs 156 bochten? Dit Youtube filmpje neemt je mee in de ‘Race to the clouds’.

De Pikes Peak International Hill Climb startte in mineur toen het nieuws bekend werd dat Carlin Dunne een fatale crash had gemaakt in de time trial.

Ook Rennie Scaysbrook was aangedaan door het nieuws. “Het evenement was spectaculair, totdat we hoorden van Carlin’s Dunne’s ongeluk,” zei Scaysbrook na afloop. “Carlin was een groot deel van mijn Pikes Peak-ervaring. Hij was mijn mentor toen ik in 2016 als rookie deelnam. In 2018 gingen we vol de strijd aan met mekaar in een race waar hij uiteindelijk als de winnaar naar boven kwam. Carlin was een heer. De wereld heeft een echte kampioen verloren. “

Race officials lieten weten dat Dunne bij zijn fatale run op koers lag voor een ongezien record. Volgens de berekeningen zou hij een tijd neergezet hebben van  9 minuten en 32 seconden.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Andro├»d.