Motoren met clip-ons zijn niet langer welkom op Pikes Peak.

In 2020 geen motorfietsen meer op Pikes Peak

Het directiecomité van de Pikes Peak International HillClimb Race heeft besloten om volgend jaar geen race voor motorfietsen te houden. Dit is een direct gevolg van de dood van Carlin Dunne tijdens Pikes Peak 2019 eerder dit jaar.

Dunne was één van de supersterren op de berg en na een uitgebreide mediacampagne om de Ducati V4 Streetfighter te lanceren, kwam zijn dood keihard aan. Het nieuws van Dunne’s overlijden ging de wereld rond en hoewel zijn moeder een oproep deed om de race te laten doorgaan, lijkt er nu toch een einde te komen aan meer dan 100 jaar traditie.

Woordvoerder Tom Osborne zei dat motorfietsen integraal deel uitmaken van de geschiedenis van de race, teruggaand tot de allereerste hillclimb in 1916. Het was misschien niet altijd een jaarlijkse race, maar de tweewielers waren er 41 keer bij op 97 jaar. De officials gaan volgend jaar alle aspecten van de race grondig inspecteren en pas eind 2020 zal er een definitieve beslissing genomen worden om de komende jaren motorfietsen opnieuw toe te laten, of uit te sluiten.

Fingers crossed dus.

This image has an empty alt attribute; its file name is banner_suzuki.jpg

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.