Breng het kind in je naar boven met de LEGO H-D Fat Boy

De LEGO Groep stelde vorige week haar nieuwste Creator Expert model voor. Na de BMW R1200GS, kunnen de Harley-Davidson liefhebbers aan de slag met lego blokjes en hun eigen miniatuurversie maken van de Fat Boy.

LEGO brengt wel vaker miniatuurversies van iconische voertuigen en gebouwen uit in hun Creator-collectie. Zo kon je in het verleden al je eigen versie van een Volkswagen busje, een Mini Cooper, en de Taj Mahal bouwen. Een aantal jaar geleden lanceerden ze nog de BMW R1200GS en nu is het dus de beurt aan de Harley-Davidson Fat Boy.

De LEGO versie van de Fat Boy kwam tot stand in nauwe samenwerking met Harley-Davidson. Het resultaat is een wel heel gedetailleerde LEGO-interpretatie met afwerkingen, oppervlakken en design-elementen die heel dicht bij de full-size Harley-Davidson Fat Boy liggen. 

“Deze Harley-Davidson in steentjes tot leven wekken was geweldig,” vertelt Mike Psiaki, Design Master bij LEGO Group. “Dit model vangt echt het iconische design, de vooruitstrevende engineering en het ongekende oog voor detail van deze legendarische motorfiets. Hij biedt een geweldige bouwervaring en is een uniek collector’s item voor Harley-Davidson en LEGO fans van alle leeftijden.”

Je bent wel even zoet met het bouwen. Deze Fat Boy bestaat uit zo maar even 1023 stukjes, waaronder solide schijfwielen, een teardrop brandstoftank, een geïntegreerde snelheidsmeter en dubbele uitlaten. Het in elkaar gezette model is 20 cm hoog, 18 cm breed en 33 cm lang, en heeft verschillende verwijderbare en ook echt werkende onderdelen. Als je aan het achterwiel draait zie je het motorblok met bewegende zuigers en de dubbele uitlaat tot leven komen. Verder kan je aan het gashendel draaien, de koppelings- en remhendel bewegen en de zijstandaard uitklappen voor eenvoudig parkeren. Het model is afgewerkt tot in de kleinste details met een authentieke donderrood/zwarte kleurstelling en Harley-Davidson logo’s aan beide kanten.

“De authenticiteit van Harley-Davidson design komt doordat we geen enkel detail over het hoofd zien”, vertelt Brad Richards, Vice President of Styling & Design bij Harley-Davidson. “We hebben ieder boutje en moertje, alle afwerkingen en ieder laatste detail van deze machine onder handen genomen. Samenwerken met het LEGO team op dit project betekende dat we diezelfde focus op details aan de dag konden leggen bij dit gezamenlijke product. Geweldig om met een merk te werken dat al zoveel jaren verbeelding en creativiteit stimuleert bij zoveel van ons bij Harley-Davidson, waaronder mijzelf.”

“Als Harley-Davidson samenwerken met LEGO Group – ook een merk dat creativiteit en zelfexpressie hoog in het vaandel heeft – was een fantastische ervaring,” vertelt Heather Malenshek, Chief Marketing Officer bij Harley-Davidson. “Niet alleen willen we klanten inspireren met het eindresultaat, we willen ook gewoon dat ze plezier hebben tijdens het bouwproces.”

Om de lancering te vieren hebben LEGO Master Builders een model op ware grootte van de motorfiets gecreëerd, compleet met zilver gecoate onderdelen, Wi-Fi animation control, licht- en geluidseffecten.  865 uur, 69.569 stukjes en 6.000 speciale LEGO elementen waren er nodig om deze waanzinnige creatie te bouwen. De life-size LEGO Fat Boy zal tentoongesteld worden bij geselecteerde LEGO Stores. Daarnaast zal hij ook te bewonderen zijn op een aantal Harley-Davidson evenementen, zodat fans hem van dichtbij kunnen bekijken.

De LEGO Creator Expert Harley-Davidson Fat Boy is exclusief voor LEGO VIP leden vanaf 17 juli 2019 te koop in LEGO Stores en op shop.LEGO.com. Voor overige fans en geïnteresseerden is hij leverbaar vanaf 1 augustus 2019.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.