Als we het Duitse Motorrad mogen geloven wel, en snel zelfs. Hoewel we dit nieuws toch even met een grove korrel zout moeten nemen. Tot nog toe werd gerucht nergens anders bevestigd, en duiken er voorlopig ook nergens beelden op.

Dat laatste is wel vreemd, want journalisten van het Duitse Motorrad zouden een Ducati Multistrada met V4 motor gespot hebben tijdens een testrit in Borgo Panigale. Straffer nog, de motor zou al anderhalf jaar in testfase zitten en regelmatig testritten maken in de buurt.

Verder merken de Duitsers ook op dat de Multistrada er, ondanks het V4 blok, even slank uitziet als de huidige V2 versie. Ze vermoeden daarbij zelfs dat deze V4 Multistrada zal afklokken op een 190pk. Mooi toch?

De V4 zou daarnaast met het ARAS Security Pack komen, het Advanced Rider Assistance System oftewel het radarsysteem met blinde hoek-detectie. Dit systeem moet voertuigen in de dode hoek van de motorrijder markeren en waarschuwen voor langzaam rijdend verkeer voor de rijder. Het systeem brengt de omgeving rond de motorfiets in kaart en waarschuwt de rijder visueel en met geluid.

Tenslotte weten onze Duitse collega’s nog te vertellen dat deze V4 de huidige V2 niet zal vervangen. Het zou daarentegen om een uitbreiding van het gamma gaan.

Toch jammer dat ze niet even een foto genomen hebben van die Multistrada V4.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.About The Author

Related Posts