R.I.P. Eric Geboers (1962-2018): Een terugblik in video

Eric Geboers overleed gisteren bij een tragisch ongeval. De 5-voudige wereldkampioen kwam om het leven nadat hij van een plezierboot in het water sprong om een hond te redden. We nemen afscheid van een Belgisch sporticoon.

Eric ‘The Kid’ Geboers werd als twintigjarige met Suzuki wereldkampioen in de 125cc-klasse in 1982. Een jaar later herhaalde hij dit en hij vierde dat op spectaculaire wijze zoals te zien in onderstaand filmpje.

Het zou duren tot 1987 eer Geboers ook in de 250cc klasse zegevierde, dit keer op een Honda. Een jaar later pakte hij ook de titel in de 500cc-klasse en daarmee verdiende hij de titel ‘Mister 875cc’ omdat hij de eerste piloot was die een wereldtitel in de drie klasses op zijn naam kon schrijven. Dit zou hem ook de trofee van de nationale sportverdienste opleveren en de titel van Sportman van het jaar, als eerste motorcrosser na Georges Jobé.

In 1990 pakte Geboers zijn laatste titel in de 500cc-klasse, waarna hij totaal onverwacht op amper 28-jarige leeftijd zijn afscheid aankondigde. Met dank aan de wonderen van het internet is de volledige GP van Namen, waar Geboers 6de eindigde (en eerste in het eindklassement) integraal te herbekijken.

Minder bekend is dat Geboers in datzelfde jaar ook nog de Enduropale van Le Touquet won.

Het was niet Geboers laatste wapenfeit, want na zijn carrière werd hij actief in het zakenleven. Hij richtte een helikopterbedrijf op, ging aan de slag als organisator van verschillende MXGP’s, werd teammanager bij het Suzuki-team van zijn oudere broer Sylvain en racete ook nog met auto’s oa. in de FIA GT.

Eind jaren negentig gaf Geboers nog onderstaand interview in het toenmalige TV-programma ‘Zomerkuren’.

In 2011 kreeg Eric Geboers nog de erkenning van de internationale motorsportfederatie die hem uitriep tot FIM Legend.

MaxxMoto wenst  innige deelneming aan alle familie, vrienden en fans van Eric Geboers

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.