Alta Motors: Eerste elektrische deelnemer aan Erzberg Rodeo

Het Amerikaanse Alta Motors zal deelnemen aan de 2018 Erzberg Rodeo. Daarmee is het het eerste elektrische merk dat deelneemt aan één van de Red Bull Hard Enduro wedstrijden.

De Erzberg Rodeo is één van de zwaarste eendaagse endurowedstrijden ter wereld. Van de 1.500 deelnemers halen er meestal slechts enkelen de eindstreep, àls er al iemand aankomt.

Ty Tremaine en Lyndon Poskitt zijn de piloten die op een Alta zullen rijden. De eerste rijdt in de AMA EnduroCross Series mee op een Alta, terwijl Lyndon Poskitt eerder al deelnam aan de Erzberg rodeo en recenter nog op z’n eentje de Dakar Rally afwerkte in de malle moto klasse.

De mede-oprichter van Alta Motors, Derek Dorrestyn, wist nog te zeggen dat hij dankbaar was dat de organisatie voor het eerst elektrische motoren toeliet. ” We zijn blij dat de organisatoren geloven dat competitie moet draaien om technologische vooruitgang. Ze geven ons een platform om aan te tonen wat we kunnen.”

Eerder deed Alta al mee aan Red Bull’s Straight Rhytm, waarbij ze een hele hoop gewone motoren klopten met de Alta Redshift MX. Wat betreft de ambities voor de Erzberg Rodeo blijft Dorrestyn bescheiden: ” Ik hoop dat we enkele goede piloten op normale motoren kunnen verslaan. De wedstrijd uitrijden is misschien wat te veel van het goede.”

 

Bron: Alta Motors