Nieuwe multiwieler van Yamaha?

Yamaha werkt al langer aan motorfietsen met meer dan 2 wielen. CEO en President Yoshihiro Hidaka deed er tijdens zijn presentatie deze week nog een schepje bovenop door te hinten dat er nog meer multiwielers in de pipeline zitten.

Een van de slides in de powerpoint van Hidaka-san toonde de Tricity uit 2014 en de Niken die later dit jaar beschikbaar zal zijn, met tussenin het wazige beeld van nog een motor.

De slide doet vermoeden dat het een tussenmodel tussen de 125cc scooter en de op de MT-09 gebaseerde motor zal worden. Algemeen wordt aangenomen dat het ofwel een 250cc motor van de MT-25, of de 321cc motor van de MT-03 en YZF-R3 zal worden. Deze motorblokjes vallen perfect binnen de vermogensgrenzen voor beginnende rijders in zowel Australië als Europa. Het dubbele voorwiel geeft meer grip en vertrouwen wat voor beginnende rijders een mooie bonus is, maar het kan ook voor oudere rijders interessant kan zijn.

Wat Yoshihiro in zijn presentatie niet verklapte, is over hoeveel wielen het zou gaan. Hij had het consequent over ‘multiwielers’, wat doet vermoeden dat er wel ‘ns meer dan 3 wielen onder de nieuwe motor kunnen staan. Yamaha heeft in het verleden al vierwiel concepten uitgebracht dus het zou ons niet verbazen als we op EICMA in November een vierwieler tussen de tweewielers vinden.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.