Harley-Davidson investeert in Alta Motors

Harley-Davidson gaat investeren in de e-bike startup Alta Motors. Een belangrijke stap voor beide bedrijven die niet enkel investeren in de toekomst van de elektrische motoren, maar die zo ook – en dan met name H-D – jongere rijders willen aantrekken.

Sinds Project Livewire werd het een beetje stil rond Harley’s elektrische plannen, maar daar komt nu dus grote verandering in. De samenwerking met Alta geeft H-D immers toegang tot elektrische spitstechnologie. Het piepjonge Alta Motors krijgt er dan weer een wereldwijd dealernetwerk bij én de broodnodige dosis geloofwaardigheid naar andere investeerders toe.

Eerder bracht Alta hoofdzakelijk crossers/supermoto’s uit, én deze prachtige street tracker.

Het kan met andere woorden heel snel gaan nu en beide merken spreken dan ook al van twee volledig elektrische modellen die in de zeer nabije toekomst gepresenteerd zullen worden onder de H-D noemer. Eind vorig jaar kondigde Harley CEO Matt Levatich nog aan dat er in de strategie voor de komende tien jaar ook e-bikes stonden, en het aantal elektromotoren zou op deze manier dus wel eens exponentieel kunnen toenemen. Alta heeft tenslotte al aangetoond dat ze performante motoren kunnen ontwikkelen met een haalbaar prijskaartje en de steun van het Harley-netwerk kan beide bedrijven in een stroomversnelling krijgen.

Ook Marc Fenigstein, de medestichter van Alta Motors is enorm hoopvol: “We geloven dat elektrische motoren de toekomst zijn en denken dat motorrijders nog maar net de voordelen van e-bikes beginnen te begrijpen. Dat twee Amerikaanse bedrijven het voortouw kunnen nemen in deze ontwikkeling is prachtig. Voor ons is het een droom om met Harley-Davidson te werken, een bedrijf dat onze visie deelt en al jaren lang een belangrijke speler is op de motormarkt.”

 

 

 

Na enkele minder jaren voor H-D, waarbij het bedrijf vooral haar baby-boomer kerncliënteel zag afnemen, is dit een poging om nieuwe rijders aan te trekken. Het merk waagt niet enkel een gok op de toekomst van elektrische motoren, maar wil de hele motorindustrie naar een ander niveau krijgen.

 

Bron: Harley-Davidson en Alta Motors via Asphalt&Rubber

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.