Alta Motors: het eerste échte elektrisch cross-alternatief?

Het Amerikaanse Alta Motors is al een tijdje bezig met het maken van elektrische crossmotoren en supermoto’s. De komst van de 2018 Redshift MXR, moet de doorbraak worden voor het jonge merk.

Het is geen nieuws dat de crossmarkt vol spanning wacht op de eerste betaalbare elektrische crossmotoren die qua prestaties meekunnen met de conventionele modellen. Met name de steeds strenger wordende geluidsnormen zijn daarvoor de oorzaak. Alta Motors wil op deze vraag inspelen met een motor die minder weegt en meer pk’s/koppel heeft dan de andere e-bikes. Een opvallende eigenschap van de nieuwe Alta MXR is dat hij op amper 1,5u opnieuw opgeladen is, al wordt er wel geen actieradius vermeldt.

Dat terzijde zou hij met zijn 117kg rijklaar gewicht, 50 pk vermogen en 56Nm koppel wel een eerste serieus alternatief moeten zijn voor een 250cc crosser. Het prijskaartje van 11.995 dollar (en vermoedelijk nog een stuk duurder als je hem naar Europa wil krijgen) is niet echt mals, maar de stap naar een vergelijkbare tweewieler met verbrandingsmotor is wel een pak kleiner als bij de meeste andere e-bikes. Bovendien verlaagde Alta ook de prijzen van de andere e-modellen die nu qua totale verbruikskost erg dicht aanleunen bij een gewone motorfiets.

…we zijn dus weer een stapje dichter bij de elektrische toekomst.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.