Nieuw afstandsrecord met Victory

De Zwtiser Urs ‘Grizzly’ Pedraita heeft een nieuw wereldafstandsrecord gezet. Hij er in geslaagd is om in minder dan 120 dagen door vijf continenten te rijden. Dit deed hij aan boord van een Victory Cross Country Tour.

Grizzly legde dik 76.000 kilometer af en deed dat in 72 rijdagen en 13 uur. Het vorige record voor een gelijkaardige rit stond op 120 dagen en 2 uur, maar dat was inclusief tijdstops voor transfers. In totaal, transporten en transfers inbegrepen, was Grizzly 119 dagen en 21 uur weg van huis. Hij vertrok op 12 maart vanaf de Daytona International Speedway, waarbij hij een rondje deed van het Daytona 200 parcours en vervolgens een escorte kreeg van honderden Victory-rijders. Wat de rondetijd was van de Victory op het circuit, werd niet gecommuniceerd.

Victory record (1)

Het traject dat hij heeft gevolgd, zag er als volgt uit: Daytona Beach – Panama City, Panama – Ushuaia, Argentinië – Santiago, Chili – Syndey, Australië – Perth, Australië – Kaapstad, Zuid-Afrika – Cairo, Egypte – Tarragona, Spanje – Noordkaap, Noorwegen – Sint Petersburg, Moskou, Irutsk en Vladivostok, Rusland – Zuid-Korea – Thailand – Maleisië – Anchorage – Edmonton, Winnipeg, Toronto, Chicago en Santa Monica, USA – Daytona Beach, USA. Zijn familie was licht ontgoocheld omdat hij niet van overal een kaartje heeft gestuurd…

Victory record (2)

KTM Print style 11 tot 17 juli