Victory Motorcycles stopt ermee

Victory Motorcycles houdt op te bestaan. Dat bericht werd vandaag de wereld ingestuurd door het moederbedrijf, Polaris Industries.

De CEO van Polaris, Scott Wine gaf aan dat Victory niet voldoende groei en volume had om een verder bestaan te rechtvaardigen. Volgens Wine zou Polaris veel te veel moeten investeren in Victory om het merk tot zijn recht te laten komen in het snel bewegende en competitieve motorlandschap. In de plaats daarvan zal Polaris zich focussen op Indian, het andere merk van de groep.

Na 18 jaar en bijna 60 modellen zit het er dus op voor het jonge, eigenzinnige cruisermerk uit de States, al mag je wel aannemen dat de ervaring, know-how, en ook de infrastructuur zullen voortleven onder de Indian-vlag.

Voor wie toch nog een Victory wilt, is het dus nu tijd om naar de dealer te hollen en nog 10 jaar – zoals wettelijk geregeld – ┬áte rekenen op dealersteun. Wat betreft Victory’s raceprogramma (het merk nam Bramma over en racete dit jaar met elektrische motoren in Pikes Peak) hebben we nog geen nieuws over de toekomst.