MV Agusta wil eind dit jaar nieuwe Brutale viercilinder lanceren

MV Agusta’s Chief Executive Officer Giovanni Castiglioni heeft een aantal straffe uitspraken gedaan voor de wereldpers. Nu is dat niets nieuws, al wilt het merk blijkbaar op de EICMA dit jaar een nieuwe Brutale viercilinder voorstellen.

Over deze motor gaan al enkele jaren geruchten en het is perfect mogelijk dat MV Agusta twee jaar geleden al zo goed als klaar was met de ontwikkeling van het nieuwe viercilinder motorblok. Financiële problemen staken echter een stokje voor de productie, maar dat euvel is van de baan dankzij nieuwe, Russische investeerders.

MV’s flamboyante playboy-baas Castiglioni kan dus weer zijn gewone gangetje gaan en straffe uitspraken doen aan de lopende band. Zo moet de bewuste Brutale eigenlijk een “naakte versie van Leon Camier’s superbike” worden en zou hij “zo’n 200 pk” hebben. Eerst zien dan geloven, al moet je het de Italianen uiteraard nageven dat ze in het verleden nogal straffe fratsen hebben uitgehaald.

Verder sprak de beste man ook over een mogelijk neo-retro modelletje tegen 2020, iets wat we met enkele kilo’s zout nemen. Belangrijker is dat de nieuwe 1.000cc Brutale opnieuw mikt op het nec-plus-ultra-premiumsegment en dat het prijskaartje dus ook stevig zal zijn. Reken op een kleine 30K.

Via A&R

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.