Cagiva maakt comeback met elektromotoren!

Vers van de roddelpers: Het merk Cagiva zou een comeback maken. Na er enkele jaartjes tussenuit te zijn geweest, wil MV Agusta CEO Giovanni Castiglioni – de CA en GI van het merk uit VArese – het merk nieuw leven inblazen met offroad gerichte e-bikes.

Cagiva heeft een rijke geschiedenis met modellen als o.a. de Elefante en de Mito, al vertelt Castiglioni er meteen bij dat de nieuwe motoren uit een ander vaatje zouden tappen. Net zoals KTM een blauw getinte elektrische freeride E in het gamma heeft, zou Cagiva motoren produceren die zweven tussen de echte e-bikes (Zero, Alta) en elektrische fietsen. Het doel is om voor modeljaar 2019 al zo’n tweewieler in de markt te zetten.

Op termijn zou Cagiva redelijk sportieve offroadertjes willen aanbieden die kunnen concurreren met de huidige 125cc viertakt motoren. Castiglioni geeft zelf aan dat hij hier veel potentieel voor ziet, al vertelt hij er ook meteen bij dat het een vijfjarenplan is. Hij wil nu investeren en zien hoe de markt evolueert. Hoe dan ook zou het mooi zijn om het merk Cagiva nieuw leven in te blazen, zelfs al is het als een offroad-gericht bijmerk van MV Agusta. Gezien de financiële geschiedenis van de familie Castiglioni en het merk MV Agusta zou ik dus nog niet meteen geld inzetten op de komst van een nieuwe Elefante, al is het zeker een interessante evolutie in het Italiaanse motorwereldje.

Via Asphalt & Rubber.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.