MV Agusta Superveloce: Nieuwe kleurtjes en nóg een speciale uitvoering

MV Agusta presenteert met de 2021 Superveloce een nieuwe kleurstelling en -nog maar eens – een special edition.

Na de Oro en de Alpine is de ‘S’ nu de laatste nieuwe special uitvoering van de MV Agusta Superveloce. Deze MV Agusta F3 met retro kuipwerk krijgt in de ‘S’ versie een wit kleurtje, of zoals dat met veel Italiaanse poeha klinkt: ‘Surreal White’. Verder zijn er nog spaakwielen en de keuze uit 2 verschillende uitlaten. In tegenstelling tot eerdere gelimiteerde oplages is deze ‘S’ vrijuit beschikbaar, al gokken we dat het productieaantal redelijk beperkt blijft.

Verdere aanpassingen voor 2021 zijn een stevigere koppelingskorf voor de 800 driecilinder, een 5,5″ kleuren-TFT scherm en een Continental-ABS. Dit alles kadert in een Euro5-update waarvoor ook het uitlaattraject werd aangepast. Het meest opvallende is misschien nog de toevoeging van een gele versie, naast de klassieke rode ‘Agostini’ kleurstelling.

Voor wie niet bekend is met de MV Agusta Superveloce: het gaat hier om een retro geïnspireerd design dat gebouwd werd op het platform van de F3 800, de middenklasse racemotor van het merk. Deze motor beschikt over een 798cc driecilinder die goed is voor 147pk. De Superveloce weegt droog amper 173kg en is daarmee zonder twijfel de meest performante ‘retro’ op de markt.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd