Nieuwe Suzuki GSX-S 1000?

Suzuki start een teasercampagne voor de GSX-S 1000 die op 26 april gepresenteerd wordt. Het model krijgt een designupdate…mét winglets!

Hoewel Suzuki vorig jaar de MotoGP-titel in de wacht wist te slepen met Joan Mir, heeft het merk nog maar weinig te bieden aan sportieve rijders. De GSX-R 1000 R en RR strijden niet echt vooraan bij de superbikes, lichtere racemotoren zijn er al lang niet meer en ook de nakedbikes zijn redelijk gedateerd. Tijd voor een update dus, en waar kan je beter beginnen dan in het populaire segment van de hypernakeds?

Naar analogie met de laatste Suzuki nieuwigheden, verwachten we vooral een esthetische update die verderbouwt op oudere techniek van de huidige GSX-S 1000 S. De Hayabusa, Katana en V-Strom 1050 deden dit eerder al met succes en dus rekenen we erop dat de GSX-S dezelfde formule volgt in de vorm van nieuwe kuipen voor het oude model.

Wil Suzuki evenwel écht uitpakken dan zorgen ze dus voor een Gixxer 1000 zonder kuipen (of stoofbuisuitlaat). Fingers crossed!

To be continued, op 26 April.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd