MV Agusta in 2019 naar Moto2

MV Agusta maakte vandaag grootse plannen bekend! Na meer dan 40 jaar keert het Italiaanse merk terug naar de Grand Prix-races. In 2019 zullen ze met het team van Forward Racing deelnemen in de Moto2-klasse.

MV Agusta schreef een stukje geschiedenis vandaag. Na een afwezigheid van meer dan 40 jaar keren de Italianen terug naar de competitie op het hoogste niveau. De geruchten hingen al een tijdje in de lucht maar nu is het eindelijk officieel bekend gemaakt: MV Agusta en het vooralige MotoGP-team Forward Racing hebben een deal voor 4 jaar gesloten voor de Moto2.

Het Italiaanse merk gaat een op maakt gemaakt frame bouwen rond de Triumph 765 3-cylinder motor die vanaf volgend seizoen in gebruik komt in de Moto2. Daarnaast leveren ze ook technische bijstand aan het Forward Racing team. De nieuwe motor zal in juli klaar zijn voor de eerste tests.

De laatste deelname van MV Agusta in de koningsklasse dateert al van 1976. Toen won Giacomo Agostini op de Nürburgring. Tussen 1956 en 1974 won het merk maar liefst 18 500cc titels. Daarna verdween MV Agusta van het toneel. De viertaktmotoren van het merk raakten voorbijgestreefd door de Japanse tweetaktmotoren en de Italianen raakten in financiële moeilijkheden. 4 jaar geleden keerden ze al terug naar het WK Superbikes met de MV Agusta 1000 F4 en vanaf volgend seizoen dus ook in de Moto2.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.