Michael Rutter op Honda RC213V-S in Macau

Tussen al het EICMA nieuws door nog een leuk nieuwtje uit het wegracen: Michael Rutter zal dit jaar de Suncity Macau Gran Prix afwerken op een exotische Honda RC213V-S, oftewel een gelimiteerd replica van de MotoGP-racer van drie jaar geleden.

Rutter is een ervaren rot uit het wegracen en in het verre Oosten wist hij al 8 keer te winnen en 18 keer op het podium te staan. De laatste jaren moest hij Peter Hickman en Glenn Irwin voorlaten, maar daar wil hij nu verandering in brengen. Bruce Anstey liet in 2016 en 2017 op het eiland Man al zien dat de Padgetts RC213V-S een meer dan capabele road racer is en die trend wil Rutter verderzetten in Macau.

“Ik heb een paar jaar op de BMW gereden en toen één van mijn sponsors zo’n RCV kocht, besloten we dat het beter was om ermee te racen dan ernaar te kijken.” legt Rutter ietwat laconiek uit. “Bruce heeft al laten zien dat deze motor met zijn lage gewicht erg sterk is bij het remmen en op de technische stukken en daar kan ik in Macau ongetwijfeld mijn voordeel mee doen.”

De RC213V-S is het dichtste bij een GP motor wat je kan kopen om op straat (of op circuit) te rijden. Prijskaartje: “If you have to ask…”

Nochtans kon het team pas laat aan de slag met de motor en ook de circuittijd was redelijk gelimiteerd. “Ik was in het begin bezorgd omdat we de tractie niet echt op punt kregen, maar ondertussen zijn de grootste problemen opgelost. Zoals steeds blijft het wel een gok om naar Macau te gaan. Ongeacht welke motor je meeneemt, je weet daar ter plaatse pas echt hoe je kansen liggen. Ik durf te zeggen dat de Honda de beste motor is waar ik ooit op reed, maar het is nog afwachten of dat volstaat voor de winst.”

Het schema voor Macau ziet er als volgt uit:

Thursday 16th November:

7:30 AM First Practice
3:40 PM First Qualifying

Friday 17th November:

7:30 AM Second Qualifying

Saturday 18th November:

11:30 AM Warm Up
3:40 PM Race – 12 Laps

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.