EICMA: Triumph Bonneville T120 Diamond & Ace

De Triumph Bonneville bestaat 60 jaar en dat konden de jongens uit Hinckley niet ongemerkt voorbij laten gaan. Nadat het merk op de Intermot o.a. al uitpakte met een frisse Scrambler 1200 en Speed Twin volgen er nu dus twee Bonneville specials.

Om te beginnen is er de T120 Diamond die in een erg gelimiteerde oplage van 900 stuks geproduceerd wordt. De motor is uitgerust met extra chroom op de tank en ook de kettingbeschermer en carters zijn gechromeerd. De Diamond is vooral herkenbaar aan zijn speciale tank die het ‘Union Flag’ design meekrijgt in het Snowdonia White en Aluminium Silver. Niet onbelangrijk: deze Special Edition wordt afgeleverd met een certificaat van echtheid ondertekend door Triumph CEO Nick Bloor.

 

De tweede special is de Ace die geïnspireerd is op de cafe racer scène die ontstond aan het bekende Ace Cafe. Deze motor wordt in een oplage van 1400 stuks gemaakt en is vooral te herkennen aan zijn donkere uitstraling. Net zoals de diamond ontvangen de kopers van een T120 Ace een certificaat van echtheid. Over de prijzen van beide Triumphs werd voorlopig nog niets gecommuniceerd.

     

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.