KTM My Ride app nu ook met navigatie

Het zat er al even aan te komen en KTM heeft nu eindelijk ook navigatie, muziek streaming en telefoonintegratie toegevoegd aan hun MY RIDE app. Daarmee kan je bij alle KTM’s met een TFT-tellerpartij via de menu knop op het stuur de app bedienen op je telefoon. Via de bluetooth connectie kan je gebruik maken van de gps, muziek beluisteren en oproepen beantwoorden.

Het was eigenlijk een logische volgende stap met de introductie van de TFT-schermpjes vorig jaar en de eindeloze mogelijkheden dat dit biedt. De app, die zo’n €10 kost, laat je toe je telefoon via bluetooth te linken aan het TFT-scherm op je motor en je headset in je helm. Zo kan je via de menu knop op je stuur binnenkomende oproepen beantwoorden (zelf bellen gaat niet) en muziek beluisteren via je headset.

Maar de belangrijkste nieuwe feature is wel de navigatie. Je kan je TFT-scherm omtoveren tot een gps, gebruik makend van de gps-functie van je smartphone. Het TFT-scherm toont je dan met pijlen de volgende afslag en hoe ver die nog is, de naam van de straat en de tijd en totale afstand tot je bestemming.

Voor de eigenaars van de 2018 modellen van 1290 Super Adventure S en R is de navigatiefunctie standaard geactiveerd. Maar wat nog leuker is: KTM liet weten dat ook eigenaars met een 2017 model met TFT-scherm niet in de kou blijven staan. Voor hen wordt de software update van de motor gratis uitgevoerd.

 

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.