CF Moto en KTM bouwen “Dit is geen Duke”-prototype

Het Chinese CF Moto ging onlangs een partnership aan met KTM. De Oostenrijkers willen zich na hun verbintenis met Bajaj voor de Indiase markt, ook gaan uitbreiden in China. CF Moto haalt er op haar beurt een hoop knowhow uit, die leidt tot producten als dit “Noem me geen blauwe Duke”-prototype.

CF Moto is een Chinese industriereus, al bestaat hun motorfietsafdeling voornamelijk uit een samenraapsel van ex-Benelli en ex-Bimota designers. Deze jongens vertrokken op basis van de CF Moto NK – een design dat oorspronkelijk ook van bij KTM’s designhuis Kiska kwam) en kwamen uit bij dit nakedbike prototype. KTM tekende in oktober van vorig jaar voor een joint venture met CF Moto en dit is het eerste product waarin de input van de Oostenrijkers echt naar voren komt.

Over welk motorblok het hier trouwens juist gaat is niet duidelijk, al zijn er wel geruchten dat de Chinezen het 990cc blok en zelfs de 1.080cc V-twin of de paralleltwin van de 790 Duke ter beschikking zouden krijgen. Bij nader inzien: zo’n 1090 Duke, is dat niet wat?

     

Ik geloof nooit dat het in Europa echt wat zal worden met CF Moto – hoofdzakelijk omwille van het afwerkingsniveau en een gebrek in vertrouwen in Chinese tweewielers – , al mag het gezegd dat motoren zoals dit prototype de Aziatische markt wel eens naar een nieuw niveau kunnen helpen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.