Kawasaki introduceert 231pk sterke Ninja H2 voor 2019

Kawasaki kondigt voor komend seizoen een indrukwekkende upgrade aan voor de straatlegale Supercharged Hypersport Ninja H2. Niet alleen stijgt het vermogen van de 2019 Kawasaki Ninja H2 van 200pk naar een impressionante 231pk, maar de H2 krijgt ook een heleboel andere technologische updates, waaronder nieuwe Brembo “Stylema” remmen en een TFT display met Bluetooth connectiviteit.

De huidige Ninja H2 staat al bekend om zijn imposante vermogensafgifte, maar voor komend modeljaar doet Kawasaki er nog een stap bovenop. Zo stijgt het standaardvermogen van de Ninja H2 van 200pk naar een imposante 231pk. Het officiële Ram-Air vermogen van de 2019 Ninja H2 houden ze wel nog even geheim. Het brandstofverbruik zou, ondanks de enorme vermogenstoename, wel ongewijzigd blijven.

De indrukwekkende combinatie van prestaties en efficiëntie is onder meer te danken aan diverse onderdelen die overgenomen zijn van de succesvolle Ninja H2 SX Sport Tourer, waaronder het inlaattraject en de ECU. Verder werd de 2019 Ninja H2 voorzien van de nieuwste Bridgestone RS11 banden en hoogwaardige Brembo “Stylema” remklauwen. Deze nieuwe remklauwen bieden een verbeterde koeling van de remblokken voor een meer direct en beter voorspelbaar remgevoel.

Naast diverse visuele updates, waaronder een nieuw Supercharged logo en een unieke zelfherstellende laklaag is de 2019 Ninja H2 als eerste Kawasaki uitgerust met een TFT display met Bluetooth connectiviteit. Hierdoor is het mogelijk om via een smartphone de motor te linken aan de nieuwe “Kawasaki Rideology” app. Eenmaal gekoppeld, kan de smartphone een schat aan informatie tonen, zoals het brandstofniveau, de accuconditie en aankomende onderhoudswerkzaamheden. De unieke zelfherstellende laklaag van de Ninja H2 is door Kawasaki volledig in eigen huis ontwikkeld en vereffent zelf kleine krassen en slijtplekken bij warme temperaturen.

Kawasaki biedt, naast de reguliere Ninja H2, voor 2019 ook de exclusieve Ninja H2 Carbon, voorzien van een ultrasterke lichtgewicht carbon topkuip, speciaal mat lakwerk en een hoogwaardige Öhlins achterschokdemper.

De 2019 Kawasaki Ninja H2 en Ninja H2 Carbon zullen later dit jaar op de internationale Motor Shows te bewonderen zijn.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.