Jorge Lorenzo keert terug naar Yamaha

Nog meer breaking news bij Yamaha, hoewel niet geheel onverwacht ditmaal: Jorge Lorenzo keert terug en gaat aan de slag als testrijder voor het Japanse merk.

De geruchten deden al wel even de ronde, maar nu is het officieel. Jorge Lorenzo gaat aan de slag bij Yamaha als testpiloot, en wel per direct. Dat maakte Yamaha bekend in een persbericht. Daarmee keert Lorenzo terug naar het merk waarmee hij zijn debuut in de MotoGP maakte in 2008. In de negen jaar die hij voor het Yamaha Factory MotoGP-team reed, behaalde hij niet minder dan drie wereldtitels op de YZR-M1, respectievelijk in 2010, 2012 en 2015.

De vijfvoudig wereldkampioen mag al meteen volgende week aan het werk tijdens MotoGP Shakedown Test en Official MotoGP Test in Sepang. Verder zal Lorenzo deelnemen aan ander officiële IRTA-testen en enkele privé-testen van Yamaha doorheen het jaar. Daarbij zal hij de ingenieurs bij Yamaha bijstaan in de verdere ontwikkeling van de 2020 YZR-M1 MotoGP machine. Daarbij zal hij bijgestaan worden door Silvano Galbusera, die zijn Crew Chief zal zijn bij het Yamaha Factory Racing Test Team.

Als commentaar in het persbericht liet Lin Jarvis het volgende weten: “Uiteraard zijn we blij dat Jorge terugkeert bij Yamaha. Toen we vernamen dat Jorge zou stoppen met zijn actieve racecarrière, dachten we meteen na over een voorstel om hem naar Yamaha te laten terugkeren. Zijn prestaties in de negen jaar dat hij bij het Yamaha Factory MotoGP Team reed, spreken voor zich. Hij is een zeer ervaren MotoGP-piloot, die de YZR-M1 en het Yamaha-team goed kent. We hebben Jorge leren kennen als een gemotiveerde coureur, met een soepele, precieze rijstijl en een goed technisch inzicht met duidelijke feedback: alle kwaliteiten die je nodig hebt als testrijder op dit hoge niveau. De combinatie van Jorge’s ervaring, kennis en snelheid met de ervaring van Crew Chief Silvano Galbusera is een belangrijk element in Yamaha’s strategie om het MotoGP test-team te versterken.”

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor 
iPhone of Androïd.