Honda vraagt patent aan voor 300 TT racer

Het zijn drukke dagen bij Honda. De nieuwe ‘Blade is op komst, net zoals een Adventure scooter (serieus, WTF?) en na de patentaanvraag voor de Honda Monkey 125 heeft Big Red ook een patent aangevraagd voor hun 300cc cafe racer concept.

Dit model werd vorig jaar op de Bangkok motorshow geïntroduceerd als de CX-02 naast de CX-05 op basis van de CB500X en heeft volgens ons veel potentieel voor de Europese markt. Tenslotte hebben de 300cc sportmotoren ook een serieuze opmars gemaakt sinds de introductie van het A2-rijbewijs, dus we zien niet in waarom een cafe racer niet succesvol zou kunnen zijn.

honda300tt1

Want terwijl er al enkele goedkope retrobikes beschikbaar zijn van voornamelijk Chinese fabrikanten, hebben de grote merken zich vooral gefocust op grotere, duurdere retrobikes. Lees: motoren die niet erg betaalbaar zijn voor de gemiddelde 20- à 25-jarige die daardoor aangewezen zijn op tweedehands oldtimertjes.

Een patentaanvraag is uiteraard geen bewijs dat de motor ook in productie zal gaan -de CX-02 zag er een pak minder afgewerkt uit dan de CX-05 – al kruisen wij toch onze vingers. U ook? En laat dan de cafe race tussen de Honda en de Husqvarna Vitpilen maar beginnen!