Nieuwe Honda CB500X op komst?

Wat u hier op de foto’s ziet is Honda’s CX-02 concept dat vorig jaar zonder veel tromgeroffel in India werd voorgesteld. Nu zijn er echter nieuwe patenten opgedoken die aangeven dat de motor wel eens de voorloper van een nieuwe CB500X kan zijn.

cx021

Honda Japan diende immers patenttekeningen in die identiek zijn aan deze conceptmotor. En als we het concept een keertje van dichtbij bekijken, dan valt het op dat het eigenlijk rijp voor de productie is. Denk het kleurtje en de detailafwerking even weg, en je ziet meteen dat deze motor een hoop onderdelen deelt met de bestaande CB500X. De motor, het frame en zelfs de uitlaatvoorbocht zijn identiek. Het kuipwerk daarentegen is compleet anders en een stuk gewaagder en ook details als de spiegels, de nummerplaathouder en het extra spatbordje dat op de achterbrug gemonteerd is, zijn een stuk mooier gedesigned.

De USD-vork en radiale remmen zijn duidelijk een upgrade, en ook de alu-swingarm van het concept mogen er wezen, al zijn het zeker geen dure, exotische onderdelen. Rest enkel nog de vraag of het wel steek houdt dat Honda de CB500X nu al zou upgraden? De motor kreeg voor 2016 immers al een kleine update en het zou ons dus sterk lijken als Honda op de Intermot of EICMA hiermee al zou uitpakken. To be continued…