Een computerrender van Luca Bar uit 2014 (toen we ook al zaten te wachten op een straatlegale Honda V4).

Honda RVF1000 – de geruchten laaien weer op

In de aanloop naar de lente, is het weer even komkommertijd in motorland. Dan kan je er dus prat op gaan dat MCN opnieuw het gerucht van een straatlegale V4-Superbike oprakelt

Dit idee doet al een tijdje de ronde (om maar een idee te geven: de computerafbeelding bovenaan stamt uit 2014) en met de komst van Honda’s exotische RC213V-S en de nieuwe Fireblade is het er niet beter op geworden. Integendeel, volgens het Britse blad is er nu aantoonbaar bewijs dankzij twee patentaanvragen. Big Red zou een patent hebben ingediend voor een gietalu monocoque frame zoals dat van de Panigale, in combinatie met een speciaal arodynamisch kontje en een  nieuw inlaattraject.

Een computerrender van Luca Bar uit 2014 (toen we ook al zaten te wachten op een straatlegale Honda V4).

Waar eerst gesproken werd over een lanceringsdatum van 2018 voor deze V4 Superbike, wordt nu wel 2019 aangehaald. En als je weet dat het ontwikkelen van een nieuw model tussen de 3 en 5 jaar duurt, gokken we dat 2020 niet uitgesloten is. Fingers crossed, want Honda kan nog wel wat modellen met ballen gebruiken, al zouden we er ook niet te hard op hopen.