En de mooiste is… de Ducati Streetfighter V4

Al 15 jaar op rij gaat Motociclismo, het belangrijkste Italiaanse motortijdschrift, op zoek naar de mooiste motorfiets op de EICMA. In de wedstrijd ‘The most beautiful bike of the show’ kunnen de bezoekers beslissen welke motor ze het knapst vinden. Dit jaar ging de eer naar de Ducati Streetfighter V4.

Het Italiaanse Motociclismo organiseert de wedstrijd in samenwerking met de EICMA al 15 jaar. Bezoekers kunnen tijdens de beurs hun stem uitbrengen en kans maken om de motor te winnen. Dit jaar noteerde het tijdschrift meer dan 14.500 stemmen. Daarbij kwam de Ducati Streetfighter V4 op de laatste dag van de EICMA als winnaar uit de bus, met maar liefst 36,7% van de stemmen en een aanzienlijke voorsprong op de tweede in de ranking. Voor Ducati is het al de 10de keer dat ze de wedstrijd winnen.

Tijdens een officiële ceremonie op de laatste dag van de show mocht Giacomo Casartelli, Executive Director van de EICMA, de winnaar bekendmaken. De hoofdredacteur van Motociclismo Federico Aliverti, overhandigde de prestigieuze prijs.

Ducati werd vertegenwoordigd door Andrea Ferraresi, Ducati Design Center Director. Hij nam de prijs in ontvangst en bedankte met de woorden: “We zijn er bijzonder trots op dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen. Het is een wedstrijd op hoog niveau waarbij alle fabrikanten met hun voornaamste modellen aan deelnemen. Dat het grote publiek van EICMA, de belangrijkste motorbeurs ter wereld, de Streetfighter V4 als de mooiste heeft gekozen, is een geweldige bekroning”.

De ceremonie voor de “Most Beautiful Bike of the Show” was de laatste activiteit van een intense beursweek in Milaan. De EICMA trok dit jaar meer dan een half miljoen bezoekers, wat een stijging is ten opzichte van 2018. De positieve trend van herstel in de motorsector zet zich dus ook door in de bezoekersaantallen van de EICMA.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.