“Is Rossi het eindelijk moe?” De vraag spookt al even door de paddock, maar wordt nu nog kracht bijgezet door de mindere resultaten van The Doctor op Phillip Island. Of dat effectief zo is, betwijfelen we, al geeft Maio Meregalli, sportief directeur bij Movistar Yamaha, in een interview aan GPOne toe dat Valentino niet in vorm was tijdens de Australische test.

Valentino is het racen niet moe, al begint zijn leeftijd hem wel parten te spelen volgens Meregalli. Na een uitje in Vietnam was Rossi niet topfit om te beginnen aan de officiële MotoGP-test. De negenvoudige wereldkampioen koos er daarom ook voor om zoveel mogelijk verschillende setups uit te proberen en niet enkel te focussen op een snelle chrono of het ideale racetempo. Als er een ding is wat de geschiedenis ons leert, dan is het dat we Rossi nooit mogen onderschatten, maar het verschil met Vinales was opmerkelijk. “Dankzij Maverick is er een hoop druk van onze schouders gevallen,” aldus nog Meregalli die tevreden was met de resultaten van beide piloten. De algemene indruk is dat enkel Vinales Marquez van een volgende wereldtitel kan afhouden, als maakt de sportief directeur korte metten met die stelling: “Het seizoen begint op 26 maart.”

En als we dan even schaamteloos MaxxMoto mogen promoten: zorg dat je de eerste GP niet mist en kom meekijken op groot scherm in de MaxxStore!