Honda Neo Sports Café Concept: Toont Honda eindelijk nog eens ballen?

De Tokyo Motor Show is eigenlijk maar een klein voorproevertje voor de EICMA motorbeurs in Milaan. De Japanse merken laten er al eens in hun kaarten kijken, maar voor het echte nieuws is het nog even wachten. Daarbij hoort ook het nieuws of Honda’s prachtige Neo Sports Café Concept een productieklaar vervolg krijgt, of niet.

Als motorliefhebber, moet je wel houden van de vele computerrenders en conceptmotoren die we de laatste jaren steeds vaker gepresenteerd krijgen. Ze bieden meestal een frisse nieuwe blik op bestaande motoren of maken een oude motor weer actueel. Dat geldt ook voor Honda’s Neo Sport Café Concept, wat – met een beetje goede wil – gezien kan worden als een kruising tussen de CB1000R en oldschool cafe racers.

Wat ons opnieuw bij de vraag brengt: blijft dit een concept of komt hier iets meer van? Op twee jaar tijd kregen we inmiddels al drie leuke naked-concepten gepresenteerd van Big Red. En dat is OK, al verwacht iedereen aan het einde van de rit wel een productiefiets. En hoe sneller hoe liever, want niets is vervelender dan drie jaar wachten op een motor die je bij zijn uiteindelijke presentatie al beu bent.

Zodus Honda, afspraak op de EICMA?