De CB4 is enorm gewaagd qua design naar Honda normen, al is dat misschien net wat het merk nodig heeft...

Gerucht: Honda CB4 en CBSix50 rijp voor productie?

Vorig jaar pakte Honda op de EICMA motorbeurs in Milaan uit met twee conceptmotoren, de CB4 en de CBSix50. Dankzij de overweldigende aandacht voor Honda’s Africa Twin, vielen de twee concepten een beetje buiten de spotlights, al zou daar nu verandering in kunnen komen.

CB4-1

CBSIx50-1 CBSIx50-5

Volgens bronnen in Indonesië – waar Honda niet toevallig een fabriek heeft – zijn er patenttekeningen opgedoken van zowel de CB4 als de CBSix50. In Europa hebben we nog geen patentaanvraag ontdekt en of deze claims waar zijn, is dus nog maar de vraag. Het zou niet de eerste keer zijn dat een eenvoudige 3D-render wordt misbruikt om vals nieuws over een nieuw model te verspreiden.

honda-cb4-and-cbsix50-concept-008-1
Honda’s CBSix50 concept is een moderne scrambler.

Toch kunnen de CB4 en CBSix50 twee erg interessante motorfietsen zijn voor de Europese markt. Honda’s middenklassers hebben het de laatste jaren moeilijk en omwille van hun gewaagde design zouden de twee CB’s weer wat zieltjes kunnen winnen voor Big Red. Daar komt bij dat de CB4 in essentie een CB650F is met een iets extremere styling en dat de ontwikkelingskosten dus binnen de perken blijven. De CBSix50 past op zijn beurt dan weer helemaal binnen de Scramblerhype. Hopelijk meer nieuws na de EICMA.

De CB4 is enorm gewaagd qua design naar Honda normen, al is dat misschien net wat het merk nodig heeft...
De CB4 is enorm gewaagd qua design naar Honda normen, al is dat misschien net wat het merk nodig heeft…