Honda MSX Sprintracer

De Honda MSX is razend populair over heel de wereld, en de jongens van het tuningbedrijfje Storm Racing hebben een MSX ‘Street Beemer’ gebouwd.

De Honda MSX – of Grom, zoals hij in de States heet – is sinds zijn introductie goed opgevangen door customizers van alle aard. Het kleine 125 cc motortje  is een succes, zelfs in die mate dat Kawasaki nu met een kopie over de brug komt. In België was het de Honda Dax customscene die voorzichtigjes de MSX omarmde, terwijl in Azië en Zuid-Oost Azië ook meer en meer tuners aan de slag gingen met de MSX.

Schermafbeelding 2016-04-28 om 09.34.38

Dit jaar kreeg de MSX een kleine facelift, en dat was voor Storm Racing genoeg om zo’n nieuwe MSX onder handen te nemen. Het resultaat werd een sprintracer met opvallende aërodynamische voorkuip, en het is niet moeilijk om te zien waar Storm de mosterd haalde.

Dit ding door de bocht krijgen, lijkt ons geen pretje.
Dit ding door de bocht krijgen, lijkt ons geen pretje.

Eén van de meest populaire verschijningen in het Europese cafe racer wereldje is immers de Sprint Beemer van Lucky Cat Garage, die op zijn beurt dan weer is geïnspireerd op klassieke racers uit de jaren ’50.

Lucky Cat's Sprint Beemer.
Lucky Cat’s Sprint Beemer.

Kawa Cut