Gerucht: BMW K1600 Naked

Als we de jongens van het Duitse blad Motorrad mogen geloven, is BMW (eindelijk!) bezig aan een nakedbike met het zescilinder motorblok van de K1600.

Het gerucht dat BMW een naakte zescilinder zou uitbrengen is niets nieuws. Net zoals Honda uitkwam met variaties op hun Gold Wing toerboot in de vorm van de F6B en F6C, zou het niet meer dan logisch zijn dat BMW iets meer deed met de krachtbron van de K1600GT. De Beierse zescilinder zag tenslotte het levenlicht als nakedbike in de vorm van het ‘Concept Six’.

BMW's Concept Six uit 2009.
BMW’s Concept Six uit 2009.

Toch zou het ons enigszins verbazen omdat er al enkele jaartjes gepasseerd zijn sinds de lancering van de K1600GT. Het blok mag dan misschien wel in staat zijn om nog meer pk te leveren dan de 160 pk in de K1600GT, maar of het volstaat om mee te kunnen met de moderne generatie supernakeds? Om nog niet te beginnen over de Euro4-norm. Voorlopig moeten we het dus doen met deze sketch die in het laatste nummer van Motorrad verscheen.

Een sketch van S-Kraft die aangeeft hoe de Beierse naked er zou kunnen uitzien.
Een sketch van S-Kraft die aangeeft hoe de Beierse naked er zou kunnen uitzien.

Laten we tot slot niet vergeten dat BMW recenter in 2014 nog de Concept Roadster presenteerde: nog een brute naked, maar dan op basis van een boxerblok. We concluderen dus hoofdzakelijk dat we in de nabije toekomst een BMW naked mogen verwachten, al blijft het verder gissen naar hoe die er uit zal zien.

BMW's concept Roadster.
BMW’s concept Roadster.

 Kawa Cut