Honda komt eindelijk met nieuwe enduro: CRF450L

Honda Motor Europe presenteerde vandaag de nieuwe off-road line-up voor 2019. Over de gehele CRF model line-up kondigen ze updates aan, maar hét belangrijkste nieuws is wel de nieuwe ‘dual purpose’ CRF450L.

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, en Honda bevestigde het nu officieel: in 2019 komt er een straatlegale, volwaardige ‘dual purpose’ CRF450L. Als basis voor deze enduro diende het vlaggenschip in de off-road line-up, de CRF450R crossmotor. Daarmee heeft Honda’s nieuwe ‘dual-purpose’ motor meteen heel wat troeven in handen: een lichtgewicht frame en een motorblok dat veel en bruikbare kracht levert over het hele vermogensgebied. Daarnaast heeft de CRF450L een grotere tank en LED- verlichting en wordt hij geleverd met alle toeters en bellen om hem straatlegaal te maken.

De CRF450L is volledig gericht op maximaal off-road plezier voor de hobbyrijder. Maar ook motorreizigers zullen in hun nopjes zijn met de grote onderhoudsintervallen. De eerste grote onderhoudsbeurt staat pas bij 32.000 km gepland.

Naast de CRF450L komt er ook nog een volledig nieuwe cross-country CRF250RX. De CRF450R crossmotor – en zijn cross-country broer de CRF450RX – krijgen een update met meer vermogen en koppel bovenin. Voor de CRF250R komen er, een jaar na de volledige vernieuwing, verdere updates met de focus op kracht onderin voor een nog betere acceleratie uit trage bochten.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.