Hallo, BMW F 850 RS?

Er zijn patenttekeningen opgedoken van een nieuwe BMW middenklasser. Deze motor heeft veel weg van het 9Cento concept dat we vorig jaar te zien kregen en zal waarschijnlijk in productievorm verschijnen vanaf volgend jaar.

Als we afgaan op de tekeningen die opdoken in Brazilië, mogen we zeggen dat de F 850 RS een kleinere uitvoering van BMW’s S 1000 XR wordt. Een asfaltgerichte hoogpoter met 17-duimswielen en ketting die aangedreven wordt door het 850cc motorblok dat we eerder in de F 850 GS zagen.

Hoewel we er het 9Cento concept duidelijk nog in herkennen, werd het design een stukje braver en ook de hoop op een iets pittiger ‘900’ motorblok (NoveCento, what’s in a name) is weg. Kort samengevat moet deze mini-XR dus gaat concurreren met motoren als de Yamaha Tracer 900 of Ducati Multistrada 950.

Het enige wat we nog niet helemaal kunnen plaatsen is de naam. ‘F 850 RS’ is immers afgeleid van een (al dan niet bewuste) typfout in een BMW-brochure enkele maanden geleden. Het ‘RS’ achterzetsel slaag normaliter eerder op toersporters met normale veerwegen, terwijl hier de naam F 850 XR misschien beter van toepassing is?

Het volledige verhaal volgt ongetwijfeld zodra de Beiers hun productiemodel klaar hebben op de EICMA. To be continued.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.