Komt BMW in 2019 met een R 850 RS tourer?

Bij het Britse MoreBikes.co.uk kregen ze eerder deze week een paar foto’s toegestuurd van een nieuwe BMW brochure met daarin een compleet nieuw model: een F 850 RS. De foto’s tonen een middenklasse tourer naast de R 1250 RT en K 1600 GT. Wil dat zeggen dat er een F 850 RS sport-tourer aankomt? Of heeft er iemand een geweldige typefout gemaakt?

De afgelopen 2 jaar heeft BMW de middenklasse ADV-lijn een flinke upgrade gegeven met het nieuwe 850-blok. De nieuwe F 850 GS werd het eerst voorgesteld in 2017 op de EICMA, gevolgd door de F 850 GS Adventure vorig jaar. Gezien de ontwikkeltijd en kostprijs van een volledig nieuw motorblok, lijkt het niet eens zo vergezocht dat ze dit nu ook in andere middenklasse modellen zouden gebruiken: een middenklasse sport-tourer bijvoorbeeld.

De hint/typo in de brochure werd opgemerkt door een lezer van More Bikes in het Verenigd Koninkrijk. In de brochure, die een overzicht geeft van de 2019 modellen, staat (vrij vertaald) te lezen: “De F 850 RS middenklasse tourer is niet alleen populair en breed inzetbaar. Het is ook een fantastische keuze als je van de BMW touring klasse wil proeven.” Het gaat dus duidelijk om een toermachine.

Ondertussen heeft BMW al gereageerd met de melding dat de ‘F 850 RS’ wel degelijk een typefout was, en dat de zin eigenlijk refereerde naar de F 800 GT. Dat zou dan toch een joekel van een typo zijn: dat je een 5 en een 0 omwisselt is al straf, maar dat je daarbij ook GT en RS door elkaar haalt, is nog straffer. Wee het gebeente van de copywriter/eindredacteur/marketeer die over dat ‘foutje’ gelezen hebben.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.