Bikers’ Classic 2019: 70 jaar Grand Prix!

De Bikers’ Classics, de jaarlijkse hoogmis voor motorrijders op en rond het circuit van Spa-Francorchamps, staat dit jaar helemaal in het teken van de 70ste verjaardag van de MotoGP.

De organisatie van de Bikers’ Classics heeft nu ook het thema voor dit jaar bekend gemaakt: 70 jaar Grote Prijs Moto. Een verjaardag die moet gevierd worden!

In 1949 organiseerde de FIM het eerste wereldkampioenschap snelheid voor motoren. Dat eerste seizoen werd volledig in Europa gereden. De eerste Belgische Grote Prijs in de geschiedenis vond plaats op het circuit van Spa-Francorchamps, na Nederland (toen al in Assen), Zwitserland (in Bern, op het circuit van Bremgarten) en het Isle of Man (de fameuze Tourist Trophy). Daarna volgden nog Ulster (in Belfast, het circuit van Clady) en de Grote Prijs der Naties in Monza (Italië). De 6 races werden elk gereden door vijf categorieën : 125cc, 250cc, 350cc, 500cc en sidecars.

De Bikers’ Classics wil die hoogdagen opnieuw tot leven wekken met tal van interessante deelnemers en memorabele animaties op en rond het Circuit van Spa-Francorchamps. Dit jaar krijgen de sidecars ook hun eigen sessies vrij rijden op het circuit, naast de traditionele parades, en worden ook oude trial machines opnieuw in de kijker gezet tijdens de tweede editie van de Trial Vintage.

Deze 17de editie van de Bikers’ Classics vindt plaats van 5 tot 7 juli op en rond het Circuit van Spa-Francorchamps. Voor info, tickets en inschrijvingen kan je terecht op de website van de Bikers’ Classics.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.