Dirttrack Superprestigio: Alle info én deelname Xavier Siméon!

De Dirttrack Superprestigio is één van de coolste motorsport evenementen die er de laatste jaren is bijgekomen. Wanneer je motorsporthelden uit verschillende disciplines tegenover mekaar zet op een flattrack-ovaal, is het spektakel verzekerd. En als goede Belgen, kunnen we nu ook supporteren voor Xavier Siméon.

Wat begon als een feestje in Barcelona voor Marc Marquez en zijn vrienden, groeide op enkele jaren uit tot een groot event waar de beste flattrackers ter wereld het opnemen tegen kampioenen uit de MotoGP, World Superbikes, Moto 2, Moto 3, het WK Endurance en ga zo maar verder. Hoewel Marquez dit jaar zelf verstek geeft, is er aan sterren geen gebrek.

Xavier Siméon bewees vorig jaar al dat hij bij de toprijders hoort.

Op de deelnemerslijst vinden we dit jaar opvallend veel Franse toppers zoals Johann Zarco, 10-voudig endurance wereldkampioen Vincent Philippe, 6-voudig Supermoto wereldkampioen Thomas Chareyre en Supersport wereldkampioen Lucas Mahias. Maar er is meer, want het deelnemersveld is gevuld met sterke namen uit de Moto2 en ook minder bekende Flattrack-kampioenen zoals de Japanse Masatoshi Ohmori of de 3-voudige FIM Flattrack Supercup winnaar Francesco Cecchini. Een andere opvallende deelnemer is de Nederlander Maaikel Dijkstra die ook actief is als coach op de flattrack baan in Lelystad. Tot slot is er ook een deelname van ex-WSBK racer, driftmeister (en niet toevallig de personal coach van Xavier Siméon) Ruben Xaus.

Het volledige deelnemersveld vind je hier, de Superprestigio live volgen, morgen 16 december kan je via Fanschoice.tv .

Eén ding is zeker: Vorig jaar werd Siméon vierde en viel hij nipt naast het podium, maar met overwinningen in al zijn heats in 2015, behoort hij bij de snelste mannen op de grid.

Mocht je je nog afvragen hoe het rijden op zo’n ovaal eraan toegaat, check dan zeker dit filmpje.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.