Dakar Rally 2018 – Top 10 deftig door mekaar geschud

In de Dakar Rally is niks zeker, tot je aan de finish staat. De 10e etappe heeft het klassement weer danig door mekaar geschud. Aan de start van de etappe, die uit 2 delen bestond gisteren, had de fransman Adrien Van Beveren een schamele 22 seconden voorsprong op Kevin Benavides. Maar aan de finish in Belèn zag de top 10 er weer helemaal anders uit.

Antoine Meo had de dubieuze eer om het veld te openen en hij kreeg al snel gezelschap van Benavides, Price en nadien ook Brabec. De lastige navigatie zorgde er voor dat de 4 rijders rond km 350 de weg kwijt raakten en zo maar even een goeie 50 minuten moesten prijsgeven op de rest. Weg overwinningskansen voor Benavides.

Vooraan stormde Matthias Walkner door naar de overwinning. Grote verliezer van de dag is leider Van Beveren die na een spectaculaire crash op amper 2km van de finish, afgevoerd werd naar het ziekenhuis van Belèn. Een paar gebroken botten, maar verder niets ernstigs – een klein mirakel gezien de buiteling die hij maakte.

In het algemene klassement neemt Walkner de leiding, gevolgd door Barreda Bort op 39 seconden. Benavides zakt terug naar een 3e plek op 41 seconden van Walkner.

Bij de Malle Moto blijft de status van de top 4 ongewijzigd met Olivier Pain nog steeds kop kop, gevolgd door Poskitt, Liefhebber en Van den Goorbergh. Ook de dames zitten alle 4 nog in de race.