Spyshots: KTM 690 Enduro en Supermoto

Onze vrienden van MCN hebben de hand kunnen leggen op enkele spyshots van de nieuwe KTM 690 Enduro en Supermoto en die willen we jullie zeker niet onthouden.

Vorig jaar verdween de 690 uit het KTM gamma, volgens de geruchten om niet in het vaarwater van de Husqvarna 701 te komen, maar de Euro4 norm zal er ook wel voor iets tussen gezeten hebben. Het lijkt er nu sterk op dat het 690 blok van de KTM Duke, dat ook gebruikt wordt in de 701 trouwens, nu ook een plaatsje krijgt in de 690 Enduro en Supermoto. Samen met grotere dempers en katalysator moet dit de 690 door de Euro4 norm krijgen.

Verder spotten we nog wat wijzigingen aan het kuipwerk, dat wat slanker wordt. Het zadel heeft een upgrade gekregen. Supercomfortabel lijkt het wel nog niet, maar het zal alleszins beter zijn dan de plank die op de oude 690 lag. Aan de achterkant lijkt weinig of niets veranderd, met nog steeds een zelfdragende 12l benzinetank. De voorvering werd vervangen door de WP Xplor 48 vork van de 500 EXC-F, met een 300mm veerweg tegenover de 250mm op de vorige versie. Daarmee zou de 690 Enduro nog beter uit de voeten moeten kunnen in het veld.

Exciting times bij KTM dus, en we kijken nu al uit naar EICMA in november waar we deze beauties hopelijk in het echt kunnen bewonderen.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.