Jonas Folger MotoGP Japon 2017

Geen MotoGP voor Jonas Folger in 2018

Jonas Folger, de beloftevolle Duitser, debuteerde vorig jaar met het Monster Yamaha Tech3 Team in de MotoGP. Een week voor de start van de eerste officiële test in Sepang kondigt hij nu aan dat hij in 2018 niet in actie zal komen.

Eind vorig jaar moest hij al verstek laten gaan voor de laatste 4 races. Toen waren er vermoedens dat het om een hardnekkig virus ging. Uitgebreid medisch onderzoek in München heeft nu aan het licht gebracht dat het niet om een virus gaat, maar om het syndroom van Gilbert – een doorgaans onschuldige en niet-zeldzame erfelijke aandoening waarbij bepaalde enzymen in de lever minder goed werken.

Folger liet nu weten dat hij zich nog niet voldoende hersteld voelt, zowel fysiek als mentaal, en hij heeft daarom de harde beslissing genomen om het seizoen 2018 over te slaan.

Monster Yamaha Tech3 teammanager Hervé Poncharal:

“Gisteravond (dinsdag) ontving ik een telefoontje van Bob Moore, de persoonlijke manager van Jonas Folger. Ik kon niet geloven wat Bob me aan de telefoon vertelde en toen ik hoorde dat Jonas Folger heeft besloten om het gehele MotoGP-seizoen 2018 niet te gaan racen omdat hij zich mentaal en fysiek niet 100% hersteld voelt. Het is nog steeds erg moeilijk voor mij om te geloven dat hij in 2018 niet met ons gaat racen, vooral omdat hij iemand is waar ik veel vertrouwen in had en ik er zeker van was dat we dit jaar samen het hoogste niveau zouden bereiken. Ik respecteer zijn beslissing volledig, hoewel het moeilijk is om te slikken. Toch zal ik proberen een oplossing te vinden voor een vervangende coureur, iets dat zeker een zeer moeilijke missie is, want alle snelle rijders zijn al gecontracteerd. Maar zoals altijd in het racen moeten we proactief, inventief blijven en hopelijk kunnen we iemand heel gelukkig maken. Wij zullen jullie allen op de hoogte houden”.

Wie Folger gaat vervangen bij het Yamaha Tech3 team is nog even onduidelijk.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.