Dainese staat opnieuw te koop

Investcorp overweegt om haar aandeel in het Italiaanse motorkledingmerk Dainese te verkopen. Het investeringsbedrijf met hoofdzetel in Bahrein bezit 80% van de aandelen, de overige 20% zijn in handen van oprichter Lino Dainese.

In 2014 werd 80 procent van het bedrijf voor 130 miljoen euro verkocht aan Investcorp. Na een flinke omzetstijging in de laatste jaren, wil Investcorp nu haar winst binnenhalen. De Italiaanse kranten berichten dat de verkoop wel nog maar in de kinderschoenen staat. Eind dit jaar zou Dainese zich aan een nieuwe eigenaar mogen verwachten. Momenteel is het bedrijf op zoek naar een adviserende bank en de namen die daarbij genoemd worden zijn niet van de minste, o.a. Rothschild, Lazard en Mediobanca. De potentiële kopers vinden we opnieuw terug in de hoek van de internationale investeringsfondsen zoals Permira of de Carlyle Group.

Kwanta kosta?

Voor de verkoop aan Investcorp boekte Dainese 121 miljoen euro omzet. Dit steeg naar 161 miljoen in 2016 en 184 miljoen in 2017, waarvan 25 miljoen winst (voor taksen en interest). Hierdoor wordt de waarde momenteel geschat op 350 miljoen euro.

Via: Motociclismo

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.