Can-Am komt met elektrische motorfietsen in 2024

Can-Am pakt voor 2024 uit met een line-up van elektrische motorfietsen. Het merk is bij ons vooral bekend van de driewielers, quads en SSV’s, maar daar komen nu opnieuw tweewielers bij.

Can-Am is niet onbekend met motorfietsen, in het verleden produceerden ze immers veel enduro’s en crossmotoren die het vooral in de States goed deden. De laatste jaren staan ze vooral bekend als een merk van de BRP groep (Bombardier Recreational Products) naast SeaDoo jetski’s en BRP quads. Can-Am produceert zelf quads, SSV’s – zeg maar een soort van duinbuggy’s, en de driewielers die je ook wel ziet in motormiddens.


Vanwaar nu de overstap naar elektrische motoren? Elektrificatie is hot stuff en enkele jaren geleden kocht BRP het kleine, maar erg spraakmakende Alta Motors op. Alta maakte furore met enkele dirtbike en supermoto prototypes die door een paar spraakmakende filmpjes viraal gingen op social media. Ondertussen zijn er wel meerdere merken die zich op sportieve elektrische offroaders gestort hebben…al lijkt het erop dat Can-Am het meest zal profiteren van Alta’s knowhow.

Op de prototypes uit het filmpje zien we voorlopig weinig vernieuwend. De motoren zijn simpelweg modern uitgerust met alle mogelijk TFT-schermen, veercomponenten en moderne designsnufjes die je mag verwachten van een nieuwe motor. Het grote vraagteken blijft dus hetzelfde als bij alle ‘elektriekers’: Gewicht? Laadsnelheid? Maximale actieradius? Vermogen?

To be continued.