Bikers’Festival: Didier de Radiguès Expo!

Het Bikers’Festival op 12-13 Augustus in Spa-Francorchamps lijkt de afspraak van het jaar te worden. Het event dat vroeger bekend stond als de Bikers’ Classic, omvat dit jaar ook testritten met moderne motoren in de Ardennen, Allroad trails, klassieker expo’s en nu ook een expo rond één van de meest prestigieuze Belgische GP overwinningen ooit!

PERSBERICHT

Alweer iets nieuws om de fans van motorsport op twee wielen te plezieren ! In de loop van de weken is het programma van de inauguratie-editie van het Bikers’Festival al serieus toegenomen in prestige. Met circuitsessies voor de oude motoren (Bikers’Classics) en voor de moderne, een motorshow in openlucht in het hart van de Paddock van het Circuit van Spa-Francorchamps, rondritten op de wegen en baantjes in de regio, nostalgische trail- en endurowedstrijden, en dat alles in aanwezigheid van Giacomo Agostini. En daar doet DG Sport nu ook nog eens een expo bovenop waarover ongetwijfeld veel zal gepraat worden.

Niemand minder dan Didier de Radiguès zal er in de kijker gezet worden ! Kwestie om de – reeds 40e – verjaardag van zijn overwinning in de Grand Prix van België snelheid, categorie 250cc aan het stuur van zijn beruchte Chevallier te vieren. Het jaar 1983 was trouwens een zeer goed jaar voor hem, want hij won ook de 24 Uren van Luik, opnieuw op het circuit van Spa maar die keer aan het stuur van een Kawasaki.

Met 4 overwinningen in de Grand Prix klom de Radiguès maar liefst 15 keer op het podium. Op het palmares van de Belgische piloot staat ook een zekere Grand Prix van Macao ! Nadien ruilde hij de twee wielen in voor vier en begon een nieuwe carrière in de autosport, waarin hij ook talloze successen boekte.

Didier de Radiguès, die intussen ook bekend staat als een begenadigd fotograaf, blijft een publiekslieveling. Hij zal uiteraard de expositie die aan hem wordt opgedragen bijwonen.