KTM presenteert nieuwe loopfietsen

KTM is altijd ‘Ready to Race’, ongeacht de leeftijd van de rijders. Nadat het merk eerder al een succesvolle serie loopfietsen had, pakken de Oostenrijkers nu uit met 3 verschillende elektrisch ondersteunde kinderfietsjes naargelang leeftijd en vermogen.

PERSBERICHT

De KTM SX-E-serie elektrische loopfietsen legt de basis voor jonge rijders die willen doorgroeien naar het volgende READY TO RACE-niveau en biedt de perfecte instap voor de allerkleinste rijders.

Met de 2023 KTM SX-E-serie loopfietsen kunnen jonge rijders al op jonge leeftijd kennismaken met motorrijden. De drie modellen vormen de ideale basis om hun vaardigheden te verbeteren. De KTM SX-E-serie werkt op batterijen en kan dus zowel binnen als buiten worden gebruikt. De fiets werkt vrijwel geruisloos en heeft instelbare vermogens voor veilig gebruik.

KTM SX-E 1.12

Op instapniveau is de KTM SX-E 1.12 ontworpen om jonge rijders met weinig of geen rijervaring te verwelkomen in de wereld van KTM. Met een gewicht van nog geen 7,7 kg is hij zowel voor rijders als voor ouders gemakkelijk te hanteren: hij is licht bij het in- en uitladen, en bij een val weer eenvoudig op te tillen.

Samen met een zithoogte van 330 mm en een aluminium TIG-gelast frame, 12″ composiet wielen met luchtbanden en de mogelijkheid om te duwen en uit te rollen in een niet-aangedreven modus, is de SX-E 1.12 het ideale uitgangspunt voor het vinden van de eerste balans.

De KTM SX-E 1.12 wordt aangedreven door een industriële lithium-ion-accu van 20 V, 2 Ah met quick-disconnect, en heeft een looptijd van 30 tot 60 minuten. De accu kan net zo snel weer worden opgeladen. Er kan gekozen worden uit drie vermogensstanden.

In de Training Mode is de snelheid beperkt tot slechts 8 km/u, waarna stapsgewijs tot een topsnelheid van 14 km/u in de Advanced Mode kan gewisseld worden.

Terwijl ze hun vaardigheden verder vormen, kunnen jonge rijders met de instapsnelheid van de KTM SX-E 1.12 langzaam hun zelfvertrouwen vergroten en tegelijkertijd hun oog-handcoördinatie, gashendelbeheersing en balans ontwikkelen.
 

KTM SX-E 1.16

De KTM SX-E 1.16 heeft een sterke borstelloze motor en een verbeterd vermogen en koppel bij lage toeren. Deze fiets is ideaal voor rijders tussen de vier en acht jaar oud, met een maximaal gewicht van 35 kg.

De KTM SX-E 1.16 wordt aangedreven door een 20 V, 4 Ah quick-disconnect industriële lithium-Ion accu met drie vermogensstanden, en heeft een topsnelheid van maximaal 20 km/u in de Advanced-modus met de standaard overbrengingsverhouding.

Met een gewicht van slechts 9 kg, een zithoogte van 431 mm en 16″ composietwielen met luchtbanden is de KTM SX-E 1.16 de ideale stap omhoog ten opzichte van de KTM SX-E 1.12, die agressiever rijden op gevarieerder terrein mogelijk maakt. Bovendien kunnen de accu’s tijdens het opladen snel en eenvoudig worden verwisseld voor een langere rijtijd.
 

KTM SX-E 1.20

De gloednieuwe KTM SX-E 1.20 is uitgerust met een 36 V borstelloze motor die het vermogen en de actieradius biedt voor geavanceerd terrein en snellere ritten.

Met een topsnelheid van 32 km/u, een MANITOU J-Unit-voorvork met 80 mm veerweg en een volledig aluminium frame met speciaal gevormde buizen gedraagt de KTM SX-E 1.20 zich als een grotere minicrosser, terwijl een lage zithoogte van 584 mm nog steeds ideaal is voor kleine rippers. 20″ nylon wielen met afgedichte lagers, luchtbanden van INNOVA en hydraulische Hayes Dominion A2-schijfremmen rondom, 60 mm voor- en 140 mm achteraan, maken het pakket compleet.

De KTM SX-E 1.20 weegt met de accu nog geen 15 kg en is ideaal voor kinderen van 10 tot 12 jaar en tot 52 kg, met drie vermogensstanden die optimaal bij hun vaardigheden passen.

De KTM SX-E 1.20 kan worden gereden in de trainingstand met een begrensde topsnelheid van 16 km/u, tot 24 km/u in de medium- of standaardmodus, of in de stand Full Power tot 32 km/u. De rijtijd is afhankelijk van de ingeschakelde energiemodus en het soort terrein; per drie uur opladen is 30 tot 60 minuten rijden mogelijk.

De KTM SX-E elektrische loopfietsen bieden een unieke kans om de eerste stapjes in de motorsport te zetten. Tegelijkertijd kunnen kinderen en jongeren de balans en gasbeheersing onder de knie krijgen als voorbereiding op de overstap naar grotere motoren, met als uiteindelijke doel om de jonge kampioenen van morgen te worden, zoals Jeffrey Herlings.

Kijk op de website van KTM voor meer informatie over de KTM SX-E loopfietsen.