6u Spa-Francorchamps: Knappe prestaties van Belgische klasbakken

David verslaat Goliath…


De 6 uren van Spa-Francorchamps is dé belangrijkste afspraak voor het Belgische endurance wereldje. Met klinkende namen als Vincent Lonbois, Fast Greg Fastré, Loris Cresson, Gauthier Duwelz en Marc Fisette waren er nationale toppers aanwezig die vergezeld werden door internationale sterren als Florian Alt, Alan Techer en Ryan Farquhar. Uit Nederland zagen we mannen als Tim Ooijen en Nigel Walraven en last but not least waren er natuurlijk de sterke Vlamingen, waaronder een hoop die we inmiddels tot vrienden van MaxxMoto kunnen rekenen. Bram Lambrechts, Nicky de Wit, Gian Mertens, de boys van Trax Racing en zo gaat het lijstje nog wel even door…

Dankzij perfecte weersomstandigheden mochten we ons aan een spannende race verwachten, al moet het gezegd dat het Yamaha Viltaïs Experiences Team (nr.333) van Alan Techer, Florian Alt en Vincent Lonbois van start ging als torenhoge favoriet. Aangezien het GMT94 team zich volgend jaar zal terugtrekken uit het Endurance WK, aast Yamaha Viltaïs op de ondersteuning van GMT94 en in het verleden lieten Techer, Alt en Lonbois reeds zien dat ze veel talent in huis hebben. Maar we weten al langer dan vandaag dat alles mogelijk is in het endurance racen.

Nadat team 333 pijlsnel van start ging, kwam het al snel tot een ongelukkige valpartij van Florian Alt die het team terugsloeg naar de 22ste plek. Het begin van een straffe inhaalrace, terwijl het MotoTech EWC team (nr.161) van teammanager David Drieghe met piloten Fastré, Buchner en Walraven de leiding overnam. Hoewel MotoTech nog een stop & go kreeg nadat Grégory Fastré te snel door de pitlane reed, kwam de overwinning nooit echt in het gedrang.

Vliegend Brammeke Lambrechts en Wim Van Den Broek van Vigenon racing namen de tweede plek voor hun rekening en de overwinning in de 1000 Inter klasse. De derde plaats in het algemene klassement was lang in handen van de Britten van Seton Tuning, al kon Vincent Lonbois (de snelste man van het hele veld) uiteindelijk met team 333 nog terugknokken naar het derde podiumtrapje.

De vijfde plaats algemeen was voor de snelste 600cc machine van 184 DBB Racing – RPM84 met WSS600 piloot Loris Cresson en Tom Kohnen.

Een dikke proficiat uit naam van MaxxMoto aan alle deelnemers!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.