60 teams voor 6 Heures Moto Spa-Francorchamps

Volgend weekend is het tijd voor de mooiste endurance-race van het land, de 6 Heures Moto in Spa-Francorchamps. Er treden dit jaar 60 teams aan, maar liefst 15 meer dan vorig jaar.

Dat er zo weinig races zijn in België ligt ongetwijfeld mee aan de basis van het succes, maar dat is niet het enige. Sinds 2015 gaan de 6 Heures Moto door op één enkele dag, de testsessies inbegrepen, wat de kost voor de teams serieus heeft gedrukt. Vele buitenlandse teams hebben die kans ook gegrepen, Duitsers, Nederlanders, Fransmannen, Zwitsers en Engelsmannen. We geven u een klein overzicht van de topdeelnemers in de verschillende categorieën.

Scherm4

De enige echte ‘Endurance’ categorie, aangezien er slechts één moto mag gebruikt worden voor de volledige race, is de Trophy categorie. Hierin zullen de lokale sterren opnieuw van de partij zijn : Campus Francorchamps (Yamaha R1) met Michel Nickmans en Nicolas Salchaud, al zegt de eerste van de twee wel wat weinig gereden te hebben… Ze zullen moeten opletten voor de Brusselaars van team Kawasaki Brussels van de broertjes Snickers (François en Luc), en van het duo Fabian Legrelle – Michael Paul (team FLG 75), de familie Kock (Johnny, Marcel en Harold van Racing Team Kock) en vooral ook van de BMRT 3D Endurance van Gauthier Duwelz, Jimmy Maccio en Romain Mange, recentste winnaar van de 12 Uren van Magny-Cours.

In het scratch klassement zijn de 1000 Inter ongetwijfeld wat sneller, meer bepaald diegenen die in 2015 met een voorsprong van amper 12 seconden wonnen : team Suzuki RM Motos Compétition van Marc Fissette en Grégory Fastré, net terug van de 8 Uren van Suzuka en nog steeds aan de kop van het wereldkampioenschap endurance. De twee Belgische motorsportvedetten zullen het toch niet makkelijk hebben. Ze zullen goed uit hun doppen moeten kijken voor team Michelin Racing van Olivier Depoorter en Sezgin Guney, voor Interbike Tovami (Arnaud de Kimpe, Johan Fredriks en Nicky De Wit), voor DTM 54 / Vigneron Racing Team van Gian Mertens en Marty Debruyne en voor Alteco Racing (Wim Van den Bossche – Arjan Kleiweg).

scherm1

In de 1000 Juniors, heeft Pierre de Praetere, die vorig jaar tweede was, zijn zinnen gezet op de overwinning, samen met Frédérick Pelletier en Eric Baeckelandt binnen het team FP Racing. Hetzelfde objectief heeft ook Dream Team Company / DM 43 (Hervé Somson – Davy Maes – Nicolas Lambert), North of Dark FKR (Kris Theys – Franck Thellier – Robert Guichard), en natuurlijk de winnaars van de 2015 editie : Joffrey Bonafede en Joel Godinas van BJ Racing Team.

De 600 cc’s zijn ook in twee categorieën verdeeld. De winnaars van de vorige editie in 600 Inter, Nick Edgeley en Johnny Towers van team Edge RST Racing I dromen al luidop van de overwinning, maar ze zijn niet de enigen. Ze moeten het opnemen tegen Loris Cresson en Kenny Bourguignon van DDB Racing Team, Team Performance 55 van Olivier Bolmont en Cédric Rosmant, Black & Blue Racing (Tom Palmer – Mark Hugues – Ali Rowland-Rouse) en team HMV Racing II (Sander Claessens – Kenny Meersman – Laurent Hoffmann).

scherm3

In de 600 Junior tenslotte zou de strijd voor de overwinning tussen drie teams moeten gaan : Phenix Racing (Fabian François – Jean Paul Plumier), MLM Motorsport (Livio Santarelli – Mickael Coupé – Mathieu Maturin) en Apple Racing Team (Arnaud Bojmistruk – Arnaud Mulders ).

Het evenement begint op zondag 14 augustus om 9u00 met de eerste vrije testen en de race begint om klokslag 12u00, aankomst 6 uur later.

Meer info : www.6heuresmoto.com