KTM klaar voor Moto2 in 2017

KTM’s eigen Moto2 racemachine zal al in 2017 aantreden in het Moto2 kampioenschap. De piloten zijn ook al bekend: Tom Lüthi en Brad Binder.

We schreven eerder al dat KTM volop bezig was met de ontwikkeling van een Moto2 racemotor en dat ze tegelijkertijd een project voor de MotoGP lopen hebben. Nu blijkt volgens het Duitse SpeedWeek dat de ontwikkeling van de Moto2 motor zover gevorderd is dat de motor volgend seizoen reeds ‘Ready to Race’ zal zijn.

KTM Moto2 Racer 2 (1 van 1)

Ajo, Lüthi en Binder

Stefan Pierer, de CEO van KTM, vertelde meteen ook dat niemand minder dan Aki Ajo de leiding over het team zal hebben. Bij de piloten wordt er geopteerd voor Tom Lüthi, momenteel 4de in het Moto2-kampioenschap met zes overwinningen achter zijn naam, en Brad Binder, de huidige leider in de Moto3.

Gezien WP’s eerdere race-ervaring veronderstellen we dat de KTM Moto2 -met Honda 600cc motor, zoals alle Moto2’s – vanaf de eerste race competitief kan zijn. En aangezien Honda slechts een contract heeft tot 2019 als motorleverancier, moet de klasse dan op zoek naar een andere fabrikant…