6 Hours Moto van Spa-Francorchamps

Afgelopen weekend ging het internationale Endurance seizoen van start met de 24 uren van Le Mans. Hier in België is dé afspraak van het jaar ongetwijfeld de wedstrijd in Spa-Francorchamps in augustus.

Er zijn al heel wat inschrijvingen binnen en het event blijft populair bij zowel de binnenlandse als buitenlandse teams. Ook de mix tussen ervaren piloten en amateurs maakt het een interessante race.

“Het evenement groeit jaar na jaar en we hebben steeds heel wat teams, voor iedereen wat wils, zowel professionele teams als amateurs”, liet organisator Florian Jupsin weten. “Er is veel fair-play op circuit ondanks het hoge competitieniveau voor de topteams. En dat sterkt ons in onze filosofie : iedereen heeft een plaats op de 6 Hours Moto van Spa-Francorchamps!”.

Marc Fissette, een vaste waarde in Spa en drievoudig winnaar van de 6 Hours kondigde een tijd terug officieel aan dat hij stopt met racen, zij het met een toch wel belangrijke nuance :  “Ik houd mijn team klaar voor het geval ik een voorstel zou krijgen om mee te doen aan de 6H…”. De kans is dus niet onbestaande dat ook hij opnieuw zijn plaats zal opeisen op de startgrid van deze achtste editie.

De 6 Hours Moto van Spa-Francorchamps vinden plaats op 12 augustus. Inschrijven kan nog via de website.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.