20 jaar Yamaha R1 op Suzuka8Hours

De Yamaha R1 bestaat dit jaar 20 jaar. Om dat te vieren heeft het Japanse merk de R1 in een retrojasje gestoken, speciaal voor de 8 uren van Suzuka.

In 1998 kwam Yamaha met hun langverwachte antwoord op de Honda Fireblade, Kawasaki ZX9R en Ducati 916. En wat voor één. Die eerste R1 uit 1998 was een revolutionaire machine: compacter, lichter, sneller en krachtiger dan al zijn concurrenten. Door de verticaal gestapelde versnellingsbak kreeg de motor een veel compactere vorm en werd de wielbasis ook korter. Dat resulteerde in een PK-bom met 150 paarden, en 177kg droog aan de haak. Ter vergelijking: enkel de Kawasaki kwam nog wat in de buurt met 143pk en qua gewicht was de Ducati zelfs een goeie 20kg zwaarder.

Om de verjaardag van de R1 te vieren, zal de Yamaha R1 op de 8 uren van Suzuka in een retrojasje gestoken worden, gebaseerd op de rood-witte kleuren uit 1998.

2018 Suzuka 8 Hours
‘The Original’ uit 1998

 

Team Yamaha, met Katsuyuki Nakasuga, Alex Lowes en Michael van der Mark, gaat in Suzuka op zoek naar een 4de overwinning op rij. Ze zullen het niet gemakkelijk krijgen, want ook Honda en Kawasaki zullen er dit jaar met fabrieksteams aan de start komen. De 8 uren van Suzuka worden gereden van 27 tot 29 juli.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.